over ons

de IJsmakerij  is een maatschappelijk betrokken onderneming waar jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en aanverwante stoornissen, onder begeleiding van een zorgprofessional zich leren ontwikkelen binnen het bereiden en verkopen van ambachtelijk ijs. de IJsmakerij is verbonden met een eigen ijssalon waar consumenten terecht kunnen voor een ijsje, een kopje koffie en een huisgemaakt stukje gebak.

Om inclusie te bevorderen werken er naast jongeren met ASS ook jongeren zonder deze diagnose. Onze partner is IJs van Vitelli, samen met hen geven we vorm aan de hoogste standaard schepijs en zorg.

De IJsmakerij zorgt voor een professionele werkomgeving waarbij jongeren met autisme en consumenten met elkaar in contact komen

zorggerelateerde werkplek

De IJsmakerij  is een werkplek, een middel waar jongvolwassenen met autisme en aanverwante stoornissen de mogelijkheid hebben om onder professionele begeleiding kennis te maken en zich te ontwikkelen in het bereiden en verkopen van ambachtelijk ijs.

de IJsmakerij  is een vooruitstrevende omgeving waarbij de potentie van de mens centraal staat. De medewerkers worden niet vanuit een beperking benadert maar vanuit kansen met de overtuiging dat ieder mens op een zinvolle manier invulling wil geven aan zijn leven. Wij onderscheiden ons door onze medewerkers actief te betrekken in onze bedrijfsvoering. Naar draagkracht zullen zij overal in het bedrijf ingezet worden.

De IJsmakerij  zorgt voor een professionele werkomgeving waarbij jongvolwassenen met autisme en gasten met elkaar in contact komen. Door het inclusieve karakter van de IJsmakerij  ontwikkelen onze medewerkers naast professionele vaardigheden ook diverse sociale vaardigheden door met gasten in contact te komen.

Er wordt samengewerkt met zorginstellingen. Daarnaast ook met buurtcentra en ouderinitiatieven om de doelgroep te bereiken.

Hierin fungeert de IJsmakerij als zelfstandige praktijk locatie voor de samenwerkingspartners. Een ondersteunende factor die bijdraagt aan het welzijn van de medewerker en diens dag invulling.

bij ons leren & werken?